Les vilaneles de Kapsberger

Les Vilaneles són un gènere de cançó cultivat a Itàlia en els segles XVI i XVII. Aquest nom ("villanella" en italià) deriva del mot "vila", i indica el caràcter popular i rural que tenen aquestes cançons. Les melodies són sempre fresques, senzilles i airoses; de la mateixa manera, les lletres fan referències constants a elements del món de la ruralia.

En el nostre concert presentem una selecció de les vilaneles que Giovanni G. Kapsberger publicà en els seus quatre llibres dedicats a aquest gènere (1610, 1619, 1619 i 1623). A més, combinem les melodies enginyoses d'aquestes cançons amb obres del mateix autor per a tiorba infonent al programa contrast i varietat.

 

Soledad Cardoso - soprano

Lambert Climent - tenor

                                                       Edwin García - guitarra

                                                  Ferran Pisà - tiorba

 Musica Universalis

El projecte Musica Universalis consisteix en un recorregut pels diferents repertoris per a viola da gamba d'arreu d'Europa. Després d'haver treballat el repertori alemany, aquest 2019 presentem el nostre programa centrat en la música francesa.

 

Marc de la Linde - viola da gamba

Ferran Pisà - tiorbaMirando il cielo

La música vocal del segle XVII pretenia afectar emotivament a l'oient. Per aconseguir això incorpora diferents efectes dramàtics en el llenguatge musical per reproduir les diferents emocions humanes. Així, per exemple, sentirem dissonàncies quan el personatge ens parli de dolor i de patiment; veurem com el ritme s'intensifica quan el personatge s'excita o com s'espaia i fins i tot s'interromp amb silencis que figuren sospirs quan el personatge està desolat i trist.

 

Eulàlia Fantova - mezzosoprano

Ferran Pisà - tiorba